Om wine & design

Grosshandlaren, krögarna & fabrikören

Vi kan förstå att det låter som en historia från Åsa-Nisses Knohult och frågorna kring vår konstellation har varit många, men när man väl träffar oss alla så förstår man ganska snabbt varför det blev som det blev. Alla har vi nämligen ett brinnande intresse för mat och dryck, gärna italiensk. En god service därtill är en självklarhet för oss alla.

Grosshandlaren Rainer Lorenzen var 2016 i kontakt med Krögarna Viktor Bergman och Helena Hugo redan ett år innan vår gemensamma resa drog igång på allvar och ville veta om det fanns ett intresse för att tillsammans skapa en restaurang i Värnamo. Krögarna tyckte jo, absolut men då ska vi ha något med ett hotell som grundstenen i verksamheten.

I maj 2017 var dåvarande hotelldirektören Kåre Johansson inne och handlade hos grosshandlaren och mitt mellan cornflakes-paketen fick Rainer veta att rörelsen på hotellet var till salu. Där och då började våra planer och drömmar för hur vi skulle skapa något riktigt bra av ”Stadshotellet” som många Värnamobor fortfarande kallar det trots flertalet namnändringar under åren.

Med på resan kom även fabrikören Patrik Ekwall som på gemensamma resor i Fjällen tillsammans med Rainer berättat om sina drömmar om att få vara med och skapa en egen restaurang. Att det nu faktiskt blev med ett hotell gjorde det hela än mer spännande.

I september 2017 fick vi tillträde till vårt hotell och började omgående med att rusta upp och renovera kök, restaurang, konferensrum och alla allmänna ytor. Baren fick sin ursprungliga glans med en ombyggnad i autentisk stil. Vår ljuvliga bar fick gemensamt sätta namnet för både bar och matsal och döptes till Sinatrabaren, tillägnat en av alla de celebra gäster som bott på hotellet , Frank Sinatra.  

Vi förstärker vår roll som designhotell genom fina samarbeten med lokala företag som Källemo, Bruno Mathsson, Ihreborn, By Rydéns och Trio Snickerier.

Vi hoppas att du som gäst vill följa med och tillsammans med oss upptäcka, utveckla och få hotellet att uppnå dess verkliga potential. Vi kommer låta det ta tid, att ge sig in i en byggnad som denna kräver ett varsamt handlag och respekt. Vår resa mot Italien har precis börjat.

öppettider

Designhotellet